Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n lakiasiainjohtaja Lasse Laatunen pitää Kansan Uutisten haastattelussa perusteltuna yleisen eläkeiän nostamista jopa 70 vuoteen.

Uskomattoman paksua puhetta, kun muistetaan että johtajat itse jäävät yleensä eläkkeelle viimeistään kuusikymppisinä. Jos lausunnon antaja olisi joku muu, niin tätähän pitäisi vain huonona vitsinä!

Eläkeiän nosto on väärä ratkaisu aikana, jolloin työelämä muuttuu vuosi vuodelta stressaavammaksi, epävarmemmaksi ja kuluttavammaksi. Nykymenolla ihmiset eivät pysy työkykyisinä edes 60-vuotiaiksi, saati sitten seitsemänkymppisiksi.

Tehostukset, lomautukset ja resurssien leikkaukset syövät ihmisten työhyvinvointia ja työmotivaatiota kovaa tahtia. Sellaisia yli-ihmisiä, jotka innolla ja kiitoksella painaisivat töitä aina hautaan saakka ei ole olemassa kuin EK:n päiväunissa.

Eläkeiän nostolla pelottelun sijaan työnantajat voisivat myös katsoa peiliin. Työntekijöiden syyttelyn sijaan työnantajat voisivat itse lopettaa yli 50-vuotiaiden irtisanomisen työttömyysputkeen.

Jos työuria oikeasti halutaan pidentää, saisi työhyvinvointiin panostamalla paljon enemmän aikaan.