Korkein hallinto-oikeus ei anna lupaa Orikedolle suunnitellulle uudelle jätteenpolttolaitokselle. Hieno homma! Vihdoin viimein tunnustetaan hankkeen järjettömyys.

Oikeus perusteli päätöstään sillä, ettei näin suurta alueellista jätteenpolttolaitosta voi sijoittaa asutuksen välittömään läheisyyteen ja keskelle virkistysaluetta. Se olisi ympäristölainsäädännön vastaista.

Asukkaat ovat jo vuosia sitten vaatineet polttolaitoksen sijoittamista jonnekin muualle. Vaihtoehdoksi esitettiin Topinojaa, jossa laitoksen aiheuttama haitta asutukselle ja virkistysalueille olisi huomattavasti pienempi. Virkamiehet ja monet luottamushenkilötkin vastustivat tuolloin asukkaiden esitystä, joka jyrättiin ylimielisesti.

Orikedon vanha polttolaitos saa jatkaa vuoteen 2014 saakka. Oikeus pakottaa nyt päätöksellään Turun kaupungin ottamaan lusikan kauniiseen käteen uuden laitoksen suhteen. Paljon turhaa työtä olisi kuitenkin jäänyt tekemättä jos asukkaita olisi kuunneltu alusta lähtien.

Tämä samainen jätteenpolttoasia oli muuten ensimmäisiä merkintöjäni tähän blogiin marraskuussa 2006. Paljon on vettä virrannut Aurajoessa sen jälkeen, mutta onneksi vihdoin oikeus voitti!