Eilen illalla julkisuuteen ponnahti nettivideopätkä yksityisen vartiofirman väkivallasta. Videolla vartijat potkivat maassa makaavaa miestä, joka on jo "taltutettu" ja jonka kädet on sidottu selän taakse.

Tämä on taas näitä uutisia, joista on vaikea uskoa että ne todella kertovat omasta koto-Suomestamme. Olen ollut huolissani aina kun poliisin valtuuksia on lisätty. Näköjään olisi pitänyt vielä enemmän vastustaa kaikkia niitä lakeja, joilla poliisin valtuuksia on siirretty yksityisille vartijoille. Suomessa poliisi kuitenkin saa perusteellisen koulutuksen, kun taas vartijaksi pääsee lyhyellä kurssilla. Pelottavan selvästi tämä näyttää heijastuvan asenteisiin ja käytökseen.

Viimeksi muutama vuosi sitten vartiointifirmoille annettiin oikeudet toimia yksinvaltiaina kokonaisten markettien alueella. Ennen tätä lakimuutosta marketit katsottiin yleiseksi alueeksi, joilla vain viranomaisella eli poliisilla oli lupa toimia. Vartijoiden videoitu suhteeton väkivallan käyttö osoittaa, että liian helposti tämäkin muutos kakistelematta nieltiin.