Tänään olisi pitänyt alkaa SAK:n paljon kohua herättänyt vaalimainoskampanja, jossa upea suomalainen näyttelijä Oiva Lohtander olisi esittänyt yliampuvasti porsastelevaa yritysjohtajaa. SAK kuitenkin mamisteli ja päätti vetää hyvän mainoksensa pois ja on luvannut tehdä vauhdilla uuden varovaisemman vaalimainoksen.

Tänään sai myös kännykän kuoria valmistava Perlos päätökseen tammikuun 22. päivä alkaneet yt-neuvottelut. Neuvottelut päättyivät, kuten oli odotettu: Potkut 1104 työntekijälle ja eläkkeelle 28 henkilöä. Perlos tuli lopputulokseen, että tuotannollisen toiminnan jatkamiselle ei ole Suomessa edellytyksiä

Jos edes SAK ei uskalla esittää arvostelun pelossa yhtä vaalimainosta, niin miten se tosipaikan tullen kykenee puolustamaan  miljoonan jäsenensä etuja.

Saattaa olla totta, ettei aivan SAK:n mainoksen kaltaista porsastelevaa yritysjohtajaa oikeasti Suomesta löydy. Jotain vikaa kuitenkin yritystemme yhteiskuntavastuussa ja moraalissa on, kun työpaikat siirretään ulkomaille ja tuhansille ihmisille annetaan kenkää. On käsittämätöntä, että suurempia voittoja tavoiteltaessa haistatetaan suomalaiselle osaamiselle, yhteiskuntajärjestelmälle ja koulutuslaitoksellemme.

Vähintäänkin kohtuullista on, että Perlos on lakisääteisten velvoitteidensa lisäksi päättänyt käyttää kuusi miljoonaa euroa irtisanottavan henkilöstön tukitoimenpiteisiin.

Tukipaketin tarkoituksena on helpottaa työllistymistä, uudelleenkouluttautumista ja muuttoa toiselle paikkakunnalle. Paketti sisältää ylimääräisen erorahan, koulutustuen, eläkeratkaisuja sekä erilaisia työllistymistä tukevia palveluja. Toivottavasti tukipaketista on oikeasti hyötyä niille, jotka nyt apua todella tarvitsevat.