<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Väestöliitto teki kuluneella viikolla mielestäni hyvän avauksen lapsiperhekeskusteluun. Väestöliiton perhepoliittisissa linjauksissa ehdotetaan ratkaisuja, joilla lapsiperheet nostettaisiin pois köyhyydestä muun muassa etuuksia nostamalla ja keventämällä yksinhuoltajien ja monilapsisten perheiden verotusta.

 

Liitto kannattaa lisäksi muun muassa alimman äitiyspäivärahan ja kotihoidon tuen nostamista ja lapsilisien korottamista ja sitomista indeksiin.

 

Lapsiperheiden asiat ovat olleet tosi vähän esillä vaalikamppailussa, vaikka lapsiperheiden köyhyys on lisääntynyt ja viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana ja lapsiperheiden tulonsiirrot ovat pienentyneet yli 30 prosenttia.

 

Väestöliitto on oikeilla jäljillä puhuessaan lapsiperheiden toimeentulon puolesta. Väestöliitto ehdottaa, että kummallekin vanhemmalle kiintiöidään vanhempainvapaasta kaksi kuukautta. Ehdotuksen taustalla on toive saada isätkin mukaan hoitamaan pieniä lapsiaan, jotta naisten asema työelämässä parantuisi.

 

Yksinhuoltajat saisivat pitää kummallekin vanhemmalle kiintiöidyt vapaat. Kannatettava ehdotus! Väestöliiton linjauksissa on erinomaisia asioita, jotka voisi ottaa sellaisenaan seuraavan hallituksen ohjelmaan.

 

Harmittaa, että perhepolitiikka-asioista ei keskustella, kun julkisuudessa kaikki aika menee toisten vaalimainosten mollaamiseen. Hyvä juttu on sentään se, että vasemmistoliiton tv-mainoksia on vaikea mollata tekaistuista ja mukamas närkästyneestä kantista eikä niissä mollata ketään. Niissä puhuu vasemmistoliittolaiset oikeasti vasemmistoliiton arvomaailmasta eikä mitkään mukamas työväen presidentit mainostoimintojen suuhun pistämin sitaatein.

 

Jokainen voi nähdä ne myös puolueen vaalisivuilta www.oikeastivasemmalla.fi kohdasta vasemmisto-tv.