Amerikkalaisessa elokuvamaailmassa on totuttu elokuvien jatko-osiin ja niiden jatko-osiin ja niin edelleen. Menestyselokuvan suosiolla ratsastetaan ja rahastetaan kerta toisensa jälkeen.

llä kertaa kyse ei ole kuitenkaan elokuvasta, vaan elävästä elämästä. Viestintäministeri Suvi Lindéniä (kok) kuunnellessa tulee välillä väkisin nimittäin mieleen Blondin kosto -elokuvat (Legally Blonde).

Blondin kosto -elokuvissa käytetään hyväksi "hassun hauskoja", "blondit ovat vähän höpsöjä, mutta hyväntahtoisia" -stereotypioita blondeista. Lindénistä, kuten eräistä muistakin kokoomuslaisista touhuministereistä, minulle tulee valitettavan usein olo, että puuhakas ministeri ei ihan aina ymmärrä kokonaisuutta.

Lindénin uusin räpsäytys koskee yleisradiopolitiikkaa. "Ylen tehtävä ei ole tuottaa, vaan Ylen tehtävä on hettää tai esittää" (Helsingin Sanomat 31.8.) Touhukas viestintäministeri on tällä kertaa siis ajamassa alas Yleisradion omaa ohjelmatoimintaa.

Ministerin kannattaisi kuitenkin tutustua eduskunnan hyväksymään lakiin Yleisradiosta, jonka mukaan Ylen tehtävänä on muun muassa "tuottaa, luoda ja kehittää kotimaista kulttuuria, taidetta ja virikkeellistä viihdettä".

On perin
huoletuttavaa, jos alan vastuullinen ministeri ei tunne eikä halua noudattaa oman alansa perustavaa lainsäädäntöä. Tarkoituksena onkin selvästi sahata pois Yleisradion omaa tuotantoa ja ohjelmistoa ulkopuolisten ostopalvelujen rahastukseksi.