Pääministerimme uusin kannanotto sananvapaudesta ja yhteiskunnan epäkohtien uutisoinnista on pöyristyttävä.

Pääministeri Matti Vanhanen oli eilen puhumassa Osuuspankkikeskuksen kokouksessa. Puheessaan Vanhanen moitti tiedotusvälineitä, jotka hänen mielestään liian paljon korostavat huono-osaisuutta.

Helsingin Sanomissa on tänään suora lainaus Vanhasen sanomisista: "Median tapa osoittaa jonkin ihmisryhmän huonovointisuus tilastoista vie huomion pois siitä seikasta, että tutkimusten mukaan ihmisten taloudellinen tilanne on yleisesti ottaen parantunut. Suuren suomalaisen enemmistön tilanne on parantunut".

Olen aivan pöllämystynyt siitä, että pääministeri ryhtyy antamaan medialle ohjeita siitä, millainen uutisointi on sopivaa.

Vanhasen ja koko hallituksen toiminnasta näkyy kyllä se, että ministerit eivät välitä kaikista heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä.

Vanhasen hallituksen arvovalintojen takia rikkaat rikastuvat samalla kun tuloerot ja varallisuuserot vain kasvavat Suomessa. Hyvinvointi ei jakaudu oikeudenmukaisesti.

Kuntien palvelujen maksunkorotukset ovat osa tätä politiikkaa.

Päivähoitomaksujen korotukset aiotaan sitoa indeksiin, mutta lapsilisiä ei haluta korottaa samalla tavoin.

Terveydenhuollon asiakasmaksujen korotukset ovat saaneet monien asiantuntijoiden tuomion. Tällaiset maksujen korotukset rasittavat kaikkia tavallisia kansalaisia ja ovat lisäksi todellinen karhunpalvelus niille, joilla jo ennestään on toimeentulo-ongelmia.

Nyt Vanhanen pääministerin arvovallalla moittii viestimiä siitä, että ne kertovat ongelmista, joiden ilmitulo saattaisi häiritä nurmijärveläislähiön yöunia.

Voin kertoa hallitukselle ja pääministerille: Eriarvoisuus ei poistu, vaikka epäkohdat lakaistaan maton alle piiloon.