Israelin edustuskappale ei päässyt Euroviisujen semifinaalissa torstaina jatkoon, joten kakofonista "Push the Button" -kappaletta ei kuulla lauantaina Hartwall Areenalla.

Lehtitietojen mukaan laulutekstissä on ainakin maininta "fanaattisesta hallituksesta" ja "demonisesta johtajasta".

Yhtyeen laulaja Kobi Oz on kuitenkin haastatteluissa painottanut, että heidän tarkoituksenaan on vain tuoda esille sanomaa maailmasta, missä ihmiset voivat elää rauhassa ilman terrorismia. Israelin kappaleesta voi olla monta mieltä ja aika erikoinenhan se oli. Euroopan yleisradioliitto EBU ei kuitenkaan nähnyt sen esittämiselle Euroviisuissa esteitä.

Euroviisujen finaalin aattona Suomen hallitus linjasi omaa napin painamispolitiikkaansa. Hallituksen perjantaisessa istunnossaan tultiin siihen tulokseen, että rypäleaseiden täyskielto ei ole oikea ratkaisu näiden aseiden aiheuttamaan humanitaariseen haittaan.

Hallitus siis myöntää, että Suomeen miinojen korvikkeeksi kaavaillut aseet ovat humanitaarinen ongelma, mutta hallituksen mukaan niiden kieltäminen ei ole ratkaisu niiden aiheuttamaan ongelmaan. Miten kätevää! Hard Rock Hallelujah! Hallitus tarjoaa pommien kieltämisen sijaan ratkaisuksi sitä, että rypäleaseiden aiheuttamia inhimillisiä kysymyksiä käsitellään kansainvälisellä tasolla.

Oslossa aloitettu rypäleaseiden kieltoon tähtäävä neuvotteluprosessi jatkuu seuraavaksi Perussa. Tuossa kokouksessa aikoo Suomi ilmeisesti olla mukana, mutta ei siis aio edistää täyskieltoa.

Suomen linja on, että rypälepommeja ei saa kieltää, mutta niiden käyttöä pitää rajoittaa. Kieroa ja ovelaa! Saapa nähdä, yhtyvätkö muut maat tällaiseen suunnitelmaan, joka sallisi "meille vastuullisille suomalaisille" rypälepommien käytön, mutta kieltäisi sen muilta.