Minut asetettiin maaliskuun puoluevaltuuston kokouksessa euroehdokkaaksi. Sen jälkeen onkin kiirettä pitänyt.

Nyt kun koko Suomi on samaa vaalipiiriä, niin tarjoutuu hyvä mahdollisuus tavata uusia ihmisiä ja kuulla uusia ajatuksia eri puolilla maata.

Viime viikolla kävin Helsingin ja Turun lisäksi Oulussa, Tampereella, ja Sastamalan Mouhijärvellä. Vappuna olin Loimaalla ja Mynämäellä.

Oulussa tapasin paikallisia työttömien yhdistyksen aktiiveja. Oulun pitkät leipäjonot toivat mieleen lohduttomia muistoja viime laman ajalta, jolloin Turun TE-keskuksen lakimiehenä yritin auttaa tuolloin oikeistopolitiikan uhreiksi joutuneita ihmisiä.

Ikäviä kaikuja kuulee myös tuoreissa valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) puheissa. Ministeri väittää Turun sanomien kolumnissaan (5.5.2009) valtion tekevän kaikkensa työttömyyden torjumiseksi. Kataisen mukaan Kela-maksun poisto on parasta työllisyyden edistämistä. Huh, huh!

Valtiovarainministerin mukaan Suomi on yksi maailman vauraimmista valtioista. Ainakin Oulun leipäjonoissa vauraus on erittäin suhteellista. Kokoomus sivuuttaa mieluusti leipäjonot pikavauhtia ja laput korvilla.

Pitkään jatkuneella nousukaudella köyhyys vain lisääntyi Suomessa. Miten kokoomus aikoo estää köyhyyden kasvun lama-aikana, kun tilanne nousukaudella vain paheni? Kataisen laskuopissa paras lääke köyhyyteen näyttää olevan nurinkurinen: lisää mannaa rikkaille.

Laman kourissa Suomen hallitus satsaa satoja miljoonia ilmatorjuntaan, helikoptereihin ja hävittäjiin.

Vaihtoehtokin tälle politiikalle on: Köyhyys voitaisiin poistaa rahalla kokonaan.