Pääsiäisen jälkeen työ eduskunnassa on päässyt taas täyteen vauhtiin. Eipä ole oikeiston lyhytnäköinen politiikka lomalla yhtään parantunut!

Huolestunut kansalainen otti minuun yhteyttä, koska Turun velka- ja talousneuvonnassa on ylipitkät jonot. Monet taantuman koettelemat pienyrittäjät, nuoret ja asuntovelalliset eivät saa ajoissa apua.

On täysin käsittämätöntä, että velkaneuvontaan ei osoiteta riittävästi rahaa, vaikka on hyvin tiedossa että talouslaman aikana tällaisen palvelun tarve on nousussa. Jätin tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa vaadin asian järjestämistä.

Velkaneuvontaan tulee Turussa lähes sata uutta asiakasta joka kuukausi. Jonossa oli helmikuussa 328 ihmistä. Pahimmillaan jonotusaika neuvontaan oli Turussa jopa puoli vuotta ja edelleen ollaan kaukana kohtuullisesta jonotusajasta. Kohtuullisena odotusaikana lääninhallitus pitää enintään 30 päivää.

Viime keväänä selvitysmies, entinen oikeusministeriön kansliapäällikkö Kirsti Rissanen ehdotti joukon kiireellisiä toimenpiteitä velkaneuvonnan ongelmien poistamiseksi. Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) on julkisuudessa kertonut kannattavansa sitä, että valtio korvaisi kunnille talous- ja velkaneuvonnan kustannukset. Miksi näin ei tapahdu?

Velkaneuvonnan jonojen poistaminen ehkäisisi monia konkursseja ja turhia oikeudenkäyntejä ja maksaisi varmasti itsensä takaisin. Ahdaskatseisesti valtiontalouden kustannuksia tuijottamalla aiheutetaan koko kansantaloudelle merkittävää taloudellista ja inhimillistä vahinkoa.