Eduskunta käsittelee tulevana syksynä hallituksen esitystä Selkämeren kansallispuiston perustamiseksi. Esitystä on nyt muutettu niin, että kaikkien osapuolten näkemykset on otettu huomioon ja saatu aikaiseksi kompromissi.

Alue käsittää 160 kilometriä pitkän vyöhykkeen, joka ulottuu Kustavin edustalta Merikarvialle. Kannatan puiston perustamista. 

Selkämeren kansallispuiston kohdalla ympäristö- ja työllisyysnäkökohdat eivät ole ristiriidassa vaan tukevat toisiaan. Kansallispuiston perustamisen eräs tarkoitus on turvata luonnonkalakantojen elinvoimaisuus ja sitä kautta kalastuselinkeinon jatkuminen. Kalastus tulee olemaan sallittua koko kansallispuiston alueella.

Myös kalankasvatukselle jää esityksessä tilaa. Pitkällä aikavälillä vain puhdasvetinen ja lajistoltaan rikas Itämeri mahdollistaa myös kalastuksen, kalankasvatuksen ja siihen liittyvän elintarviketeollisuuden jatkumisen alueella.

Ilman riittävää suojelua myös rannikon ja saariston virkistys- ja elinympäristö kärsisi, ja vaikuttaisi ennen pitkää myös rantatonttien arvonalenemiseen. 

Kansallispuisto ei ole toistaiseksi saanut yksiselitteistä kannatusta. Myös Varsinais-Suomen maakuntahallitus on Ilkka Kanervan (kok.) johdolla vastustanut kansallispuistohankkeen toteuttamista esitetyssä laajuudessa.

Esitetynlaisen puiston vastustamiselle on vaikea löytää kestäviä perusteluja. Alue on ainutlaatuinen kokonaisuus, ja se on syytä suojella. Kansallispuistoa eteläiselle Selkämerelle on suunniteltu jo vuodesta 1996 alkaen. Toivottavasti hanke myös vihdoin toteutuu. On kaikkien etu, että Itämeri pysyy puhtaana.