Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton vaalijuhla Turun VPK:n talolla lauantaina oli upea kavalkadi. Porukka oli oikeasti vasemmalla.

 

Petri Rajala järjesti meille ehdokkaille kiperän esittelytilaisuuden. Puhe pidettiinkin niin, että jokainen sanoi vuorollaan yhden sanan. Käyhän se niinkin. Puheisiin löytyi kuin löytyikin punainen lanka, mutta puheiden vauhti oli samaa luokkaa kuin puhemies Paavo Lipposella.

 

Yhteen huoneeseen oli järjestetty ehdokkaiden vaalimateriaalin esittelypisteet. Mieleeni tuli viime presidentinvaalit. Silloin suurin hitti oli pahvi-Sauli, jollaisia kokoomuksen naiset kuulemma veivät laivaristeillyllä yöksi hytteihinsä.

 

Paljon suuremman vaikutuksen minuun teki VPK:n talolla ensi kertaa näkemäni pahvi-Kärkkäinen. Komea mies, joka pitää ehdottomasti saada seuraavissa presidentinvaaleissa unelmaehdokkaaksi.

 

Pyysinkin heti hovivalokuvaajani Taikan ikuistamaan itseni pahvi-Kärkkäisen kanssa. Paikalle osui myös lääninlääkäri Jukka Kärkkäinen, joka pääsi kanssamme samaan kuvaan.


442002.jpg

 

Juhlan pääpuhuja Martti Korhonen on parhaimmillaan omien joukossa lavalla. Korhonen kertoi Vasemmistoliiton jo voittaneen vaalit! Kannatuksemme Rakennusliiton liittovaaleissa oli peräti 77 prosenttia. Siinäpä tavoitetta rikottavaksi ensi sunnuntain eduskuntavaaleissa.