Edustajakollegat alkavat käydä jo turhan kuumina vaalien alla.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kokoomus ilmoitti ensin tekevänsä välikysymyksen ilmastonmuutoksesta. Ihan hyvä aihe. Ilmastonmuutos on sotien ja köyhyyden ohella suurin maapalloa uhkaava vaara. Välikysymys on eduskunnassa kaikkein vakavin ja painavin keino, jolla oppositio voi puuttua epäkohtiin ja yrittää kaataa hallituksen.

 

Kokoomus ilmoitti kuitenkin, että heidän keinoihinsa pysäyttää ilmaston lämpeneminen kuuluvat myös Vuotoksen altaan rakentaminen Lapissa ja uuden kuudennen ydinvoimalan rakentaminen.

 

Laajojen maa-alueiden peittäminen vedellä lisää haitallisia kasvihuonepäästöjä ja kiihdyttää ilmastonmuutosta. Ydinvoima taas on koko elinkaarensa ajan niin haitallinen ja vaarallinen energiamuoto, että sen lisärakentamista ei voi hyväksyä.

 

Tavallisesti välikysymyksen tekijät ovat valmiita korjaamaan vaatimuslistaansa, niin että muutkin voivat hyväksyä välikysymystekstin ja siten koko oppositio yhdessä haastaa hallituksen, jolloin takana on enemmän voimaa. Nyt kokoomus ei ollut siihen valmis, joten he aikovat tehdä kysymyksensä yksin.

 

Kun tämä aikomus tuli julki, hermostui vihreiden eduskuntaryhmä ja ilmoitti myös tekevänsä oman välikysymyksensä. Samasta asiasta, mutta eri tekstillä. He halusivat tähän mukaan myös muita puolueita. Samalla he tekisivät kiusaa kokoomukselle jättämällä oman kysymyksensä aikaisemmin.

 

Tässä vaiheessa alkoi tuntua siltä, että nyt leikitään ja kikkaillaan liian vakavilla asioilla kuin uhmaikäiset pikkulapset. Kaksi välikysymystä sisään samasta asiasta ja samaan aikaan!

 

Eduskunnassa tehtävä työ on vakavaa ja vastuullista puuhaa. Päätökset heijastuvat ihmisten arkipäivään. Mielipiteet pitää toki tuoda aina reippaasti ja rohkeasti esille, mutta tällaista pikkunäppärää poliittista kähmintää ja pelaamista isoilla asioilla en ole voinut koskaan ymmärtää.