Nyt alkaa jo tuntua, että vaalit ovat taas tulossa. Eilen aamulla hirvitti, kun keittiön mittari näytti 23 astetta pakkasta. Hyvin kolme tuntia tutulla Turun torilla hytisten ja hernesoppaa jakaen kuitenkin sujui. Itse asiassa oli ihan kivaa jutella kylmää talvisäätä uhmaavien turkulaisten kanssa. Lapsiperheitä ei torilla pakkasen takia paljon näkynyt, mutta sen sijaan juteltiin paljon eläkkeistä ja autojen saasteista keskellä Turkua.

Tätä vuodatusta kirjoitan nyt sunnuntaina jo hyvin tutuksi käyneessä junassa matkalla taas vaihteeksi Helsinkiin puhumaan vaalitilaisuuteen. Olen ehdoton juna-fani. Mikään ei voita junalla matkustamisen mukavuutta. Lisäksi juna on paljon ekologisempi vaihtoehto kuin auto tai lentokone.

Pari päivää sitten kävin Tampereella - vaalitilaisuudessa, kuinkas muuten. Tampereen ja Turun välille oli laitettu VR:n vanhinta kalustoa päinvastoin kuin hienoissa Helsingin junissa. Vaunujen välisissä käytävissä oli oikein kinokset lunta. Piti erityisesti varoa, etten liukastunut kun kävin kahvilavaunussa.

Silti juna päihittää mennen tullen muut kulkuneuvot. Porissa kävin vähän aikaa sitten puhumassa bussilla: pikkulapsesta saakka olen bussissa kärsinyt matkapahoinvoinnista. Näin kävi tälläkin kerralla.

Vaasassa kävin puhetilaisuudessa lentokoneella kuten viime viikolla Rovaniemelläkin. Matkat ovat jo sen verran pitkiä. Uusien Amerikasta tänne EU:n ja meille Suomeenkin tulleiden älyttömiltä tuntuvien turvamääräysten takia jouduin laittamaan piilolinssini nesteineen ruumaan. Kassi hiusharjoineen ja meikkeineen eksyi väärään koneeseen. Lopulta illalla se löytyi taas Vantaalta. Ties missä oli reissannut turvaamassa muita lentomatkustajia. Pidin vaalipuheen vaasalaisille ihan luonnonkauniina ilman puuteria ja nenä kiiltävänä.

Naapurikaupunkiin Saloon ajoin sen sijaan autolla. Tulipa muistutus, että liukasta on muillakin kuin rallikuskeilla näin talvisin. Onneksi selvisin pelkällä säikähdyksellä Huh, ensi viikolla menen vielä puhumaan Kuopioon. Täytyypä alkaa jo tutkia junien aikatauluja. Sen jälkeen keskitynkin sitten jo enemmän turvallisesti oman kotimaakunnan ja Turun lähiöiden koluamiseen.