Iltasanomien nettisivuilla oli tänään hätkähdyttävä uutinen. Financial Times-lehden haastattelussa Sampo-konsernin hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin katsoo, että Euroopan maiden pitää lopettaa "köyhyyden ja rikkinäisten perheiden" tukeminen.

Mitä tämä oikein tarkoittaa? Haluaako pankkiiri Wahlroos, että avioerotilanteessa lapsilta viedään lapsilisät? Tai että alkoholismista kärsivillä perheillä ei olisi oikeutta yhteiskunnan tukeen ja hoitoon?

Wahlroos syyttää finanssikriisistä eurooppalaista hyvinvointivaltiota. Ihmisten säästöillä, työpaikoilla ja toimeentulolla uhkapeliä pelanneet vapaat rahamarkkinat saavat sen sijaan synninpäästön.

Järkyttävän ylimielistä puhetta ihmiseltä, joka itse saa satoja tuhansia euroja maataloustukia yhteiskunnalta joka vuosi.

Wahlroosin opeilla Suomesta tulisi maa, jossa ihmisten toimeentulo ja terveys riippuu lompakon paksuudesta ja sosiaalitoimi on jätetty lähinnä seurakuntien vastuulle.

Wahlroos on osallistunut näkyvästi RKP:n toimintaan ja vaalikampanjoihin. Kyllä on ruotsalaisella kansanpuolueella katto korkealla ja seinät leveällä, jos tällaiset puheet hyväksytään!

Suomen valtio on sijoitusyhtiö Solidiumin kautta Sampo-konsernin suurin osakkeenomistaja. Olisiko omistajan aika pitää rengilleen puhuttelu?