Tuloerot ovat Suomessa kasvaneet niin, että nyt on otettu takapakkia jo yli neljä vuosikymmentä. Viimeksi täällä oli yhtä suuret tuloerot 1960-luvun alussa.
 
Kunnallisverot, maksut ja vuokrat nousevat sitä tahtia, että pienituloisimpien suomalaisten reaalitulot itse asiassa laskevat koko ajan.  Erityisesti opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset ovat entistä heikommilla
 
Rikkaille veronalennuksia antava hallitus ei välitä  yli miljoonan suomalaisen  pienituloisen ahdingosta. Kasvava joukko jätetään pienten avustusten ja pienipalkkaisten pätkätöiden varaan.
 
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä päätti tänään vaatia hallitukselta välikysymyksellä vastausta perusetuuksien korotukseen.
 
Tähän saakka ministerit ovat aina vastanneet:  " annetaan sosiaaliturvaa uudistavalle Sata-komitealle työrauha!"  No komitea tuli ja meni, eikä sieltä kaksisia ehdotuksia tullut. Yksimielisyyteen päästiin ainoastaan siitä, ettei perusturvaa ole varaa nostaa!
 
Jotta  pienimmät etuudet saataisiin ansioiden kehitystä vastaavalle tasolle, olisi korkeakouluopiskelijan opintorahaa välittömästi korotettava  60 prosenttia, työttömän peruspäivärahaa 37 prosenttia, lapsilisää  yli 70 prosenttia, kansaneläkettä  liki 30 prosenttia ja toimeentulotuen perusosaa 44 prosenttia.
 
Vasemmistoliiton tavoitteena on kaikille suomalaisille vähintään 750 euron perusturva kuukaudessa.