Turkulainen vuokrapolitiikka on aina yllätyksiä täynnä. Ihan kokeneena kuntapoliitikkona itseään pitäväkin oppii aina uutta. Täytyy myöntää, että innovatiivisuus kukoistaa, sillä minä en itse olisi keksinyt vuokrata Kauppatoria yksityisen yrityksen parkkipaikaksi.

Tämän viikon torstaina ja perjantaina Kauppatorille saa ihan luvan kanssa parkita autonsa. Kauppatorista tehdään kahtena päivänä jättimäinen parkkipaikka, sillä avataanhan silloin Sokos Wiklundin uusittu ruokaosasto.

Uusi turkulaisinnovaatio on sekin, että ensimmäistä kertaa kai Suomessa on automarket kirjaimellisesti kaupungin ydinkeskustassa. Perinteisesti automarketteja on paheksuttu sen takia, että ne autioittavat perinteiset keskusta-alueet. Nyt automarket tuodaan ihan keskustaan, vaikkakin vain kahden päivän ajaksi.

On pakko kysyä, onko tämän koko operaation tarkoituksena vain osoittaa kuinka pakollisen välttämätön toriparkin rakentaminen olisikaan.

On myös kummallista, että kaupunki lähtee ihan ehdoin tahdoin lisäämään yksityisautoliikennettä ydinkeskustaan. Ilmastonmuutoksen ja ilmanpuhtauden kannalta kaupungin tulisi toimia juuri toisin päin.

Liikkuminen keskustaan ja keskustassa tulisi tehdä ilman yksityisautoja.

Ymmärtääkseni Kauppatorin kahden illan vuokrasta kilahtaa kaupungin kassaan peräti kaksi tuhatta euroa. Olisi aika julistaa kilpailu, miten nämä rahat nyt käytetään. Pitäisikö järjestää kansalaiskilpailu rahojen jakamisen ideoimiseksi?

Minusta olisi ihan kohtuullista, että kaupunkilaiset pääsevät päättämään rahojen käytöstä, sillä onhan rahat saatu kaupungin kassaan juuri kaikkien kaupunkilaisten yhteistä tilaa vuokraamalla.