Puolueiden takana seisovat valtiovarainministeriön virkamiehet jo valmiina uudelle mandaattikaudelleen, kirjoittaa Åbo Underrättelserin päätoimittaja Torbjörn Kevin pääkirjoituksessaan vaaleista.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Näin asia valitettavasti on. Jokseenkin samantekevää on tuleeko pääministeriksi joku kolmesta eri äijän päästä, Tupu, Hupu vai Lupu. Nämä kolme, valtiovarainministeriön virkamiesten ohjaamaa puhuvaa päätä, ovat olleet TV-ruuduissa joka päivä ja kansa saa "valita heidän välillään".

 

Yksi heistä lukee nöyränä muutaman viikon päästä eduskunnassa hallitusohjelman, jonka valtiovarainministeriön virkamiehet ovat jo kirjoittaneet valmiiksi.

.

Tässä pohdituttaa, että tietääkö kukaan edes itse asiaa? Eli että sunnuntaina ratkotaan, päiden valinnan ohella, Suomen tie ja tulevan lainsäädännön sisältö seuraavaksi neljäksi vuodeksi eteenpäin.

 

Terävin poliittinen kannanotto vaalien alla tulee mielestäni Outi Poppilta Seura-lehdessä. Hän aloittaa kolumninsa "Tättärää ja töttöröö. Lauma moraalinvartijoita ja yrittäjiä vauhkoontui ja sai SAK:n vetämään pois vaalimainoksensa örvästelevästä ökykapitalistista"

 

Ennen SAK:n mainoksen nöyryyttävää poisvetämistä, ehti julkisuudessa inhonsa sitä kohtaan ilmaista muu

n muassa Maria Guzenina, Arja Alho, Alpo Rusi, Jyrki Katainen ja Jyri Häkämies. Alpo Rusi halusi jopa tehdä rikosilmoituksen ja vertasi SAK:n mainosta Ku Klux Klaniin.

 

Moraalinvartijoiden mukaan pahennusta herättävää mainosta ei edes koskaan esitetty televisiossa, koska sitä pidettiin niin pahana harhalaukauksena. Se kuulemma jopa selittää Sdp:n gallupeissa alkaneen alamäen. Minun mielestäni demareiden notkahdus kylläkin johtuu, ei mainoksesta, vaan sen poisvetämisestä. Demareilta puuttuu näissä vaaleissa särmä.

 

TV-mainos olisi pilaillen vain kertonut sen, missä meillä oikeasti mennään. Siteeraan vielä Outi Poppia, hän ei ole ehdokkaana näissä vaaleissa. "Tv-mainoksen irvokas tyyppi on pilakuva juuri noista öykkäreistä, jotka eivät piittaa pätkääkään Suomen edusta - eivät duunarin sen enempää kuin pienyrittäjänkään. Että terveisiä per-per-perloksesta."