Jopa korkeimpaan hallinto-oikeuteen näyttää iskeneen supisuomalainen salailuvimma. Tänään on päätetty, että työntekijöiden palkat ovat osa yrityksen liikesalaisuutta, jota ei tarvitse kertoa edes työntekijöille.

Vastikään KHO antoi kiitellyn päätöksen, jolla maataloustukien vuosia kestänyt lainvastainen salailu lopetettiin. Vastaavaa lainsäädäntöä ja sen suoraselkäistä tulkintaa tarvitaan myös palkka-asioissa.

Oikeus on käsitellyt Finnarin kiinalaisille ja muille aasialaisille työntekijöilleen maksamia palkkoja. Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys on syyttänyt Finnairia työsyrjinnästä ja epäilee työnantajaa palkkojen poljennasta. Aasialaisille maksettuja palkkoja pidetään nyt siis oikeuden päätöksellä yrityksen salaisena asiana, jota ei voi kertoa työntekijöiden yhdistykselle.

Suomessakin työskentelee jo paljon ulkomaisia työntekijöitä. Viranomaisten tarkastusiskuissa on käynyt ilmi, että esimerkiksi telakoiden ja rakennustyömaiden alihankintayritysten työntekijöille on maksettu suoranaista orjapalkkaa, joka ei ole lähelläkään suomalaisten työehtosopimusten minimitasoja.

Epätasa-arvo työelämässä on iso ja kasvava ongelma. Julkisuus on eräs tehokkaimmista keinoista puuttua epäterveeseen kilpailuun ja työntekijöiden riistoon ja palkkojen polkemiseen.

Miksi aina pitää salata? Eikö suomalainen yhteiskunta olekaan avoin ja tasa-arvoinen?

Tätä samaa salailua on maataloustukiaisissa, verotuksessa ja myös puolueiden saamassa vaalirahoituksessa.

Kaikki tuet ja palkat julkisiksi, jotta niistä voidaan avoimesti keskustella. Jos jollakin on otsaa maksaa polkuhintaisia palkkoja, niin pitää olla myös sisua kertoa se julkisesti.