Hallitus haluaa pidentää työuria opiskelua tehostamalla. Kuinka kummassa tämä voi onnistua, jos samalla opiskelijoiden toimeentulo heikkenee jatkuvasti? 

16-25 –vuotiaiden ammatillista perustutkintoa suorittavien kuukausitulot ovat opintotuki ja ansiotulot yhteen laskettuna keskimäärin 384 euroa. Voiko tällaisilla tuloilla kitkuttaminen kannustaa ihmisiä opiskelemaan?
 
Kasvava työttömyys ja vuokrien jatkuva nousu uhkaavat romahduttaa opiskelijoiden tulotason. Pelkkä opintotuki on alle kolmesataa euroa kuukaudessa. Niin pienten tulojen varaan ei saisi  ketään  jättää.
 
Kuinka moni joutuu nyky-Suomessa keskeyttämään opintonsa koska ei ole varaa opiskella?  Ja kuinka monen opinnot pitkittyvät tai jopa keskeytyvät, kun opintoihin kuuluvaa harjoittelupaikkaa ei laman ja irtisanomisten aikana tahdo löytyä?
 
Ammatillisen kouluttautumisen tukeminen estäisi tehokkaasti syrjäytymistä. Nyt  nuorista 18-25 –vuotiasta miehistä  peräti 18 prosentilla ei ole lainkaan toisen asteen koulutusta. 
 
Ministeri Wallin on sanonut, että "yhtäkään nuorta ei jätetä". Kuinka tämä onnistuu, jos opiskelijoiden toimeentulosta ei huolehdita?