Keskusta on kirjannut vaaliohjelmaansa yhdeksi tavoitteeksi, että "Suomen on tuettava Euroopan unionin tavoitetta kasvihuonekaasujen vähentämiseksi vuoteen 2020 mennessä 20 prosentilla 1990 tasosta".

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nyt EU-komissio on esittänyt, että EU sitoutuisi kasvihuonekaasupäästöjen 20 prosentin vähennykseen vuoteen 2020 mennessä.

 

Julkisuudessa keskusta on jo kuitenkin sanonut, että se ei kannata komission tavoitetta. Haloo! Vaaliohjelmassanne asetatte tavoitteeksi 20 prosentin vähennyksen kasvihuonepäästöihin, mutta kuitenkaan ette ole valmiita hyväksymään samaa tavoitetta EU:n tasolla. Kuka enää voi uskoa keskustaa? Minun on ainakin vaikea uskoa.

 

Tässä on taas kerran pakko muistella Liisa Hyssälän (kesk) viime vaalien vaalilupausta eli 300 euron korotusta kansaneläkkeeseen.  Kepulaisilla näyttää jotenkin aina vaalitaistelun tuoksinassa sumenevan päässä ja luvataan vaikka kuu taivaalta.

 

Keskustassa ei ole näköjään ymmärretty lainkaan vaalilupausten ja eduskuntatyön yhteyttä. Siellä ilmeisesti luullaan, että vaalien alla on tarkoituskin vain lupailla.

 

Keskusta on taas vaalien alla ottanut yhdeksi vaalitavoitteekseen myös ruoan arvonlisäveron alentamisen. Se oli keskustan tavoitteena vaalikamppailussa myös neljä vuotta sitten. Hallituksessa suu pidettiin visusti supussa, eikä ruoan arvonlisäverosta ilmeisesti ole edes keskusteltu. Pelkäänpä, että mikäli keskusta on seuraavassa hallituksessa, niin hallitusohjelmakin tulee tulemaan kansalaisille pyytämättä ja yllätyksenä.

 

Hallituksessa keskusta poisti rikkaiden varallisuusveron ja myös tuloveroja alennettiin, mutta toimia pienituloisimpien, esimerkiksi kansaneläkeläisten ja opiskelijoiden elinolojen parantamiseksi ei juurikaan ole nähty.