Ruotsissa hallitus aikoo lopettaa valtionyhtiöiden johtajien bonusohjelmat. Bonuskulttuuri nähdään siellä osasyylliseksi talouden epävakaisuuteen. Länsinaapurissamme kehotetaan myös yksityisiä yrityksiä miettimään johtajien kohtuullista palkkatasoa.

Onko johtajille tarkoitettu optio-ohjelma "kannustava tulospalkkaus" vai ilmaus ylenmääräisestä ahneudesta. Useimmiten johdon palkkiojärjestelmät eivät erityisemmin palkitse osaamista. Ne ovat ylimääräinen palkanlisä.

Nousukautena hyöty voi tulla siitä, että yrityksen optioiden ja osakkeiden arvo nousee talouden kasvun takia eikä suinkaan johdon erityisen taitavuuden ansiosta. Monesti palkkiojärjestelmä on myös sellainen, että se palkitsee vaikka yrityksellä menisi lama-aikana huonosti ja yritys vähentää väkeä.

Pahimmillaan palkkiojärjestelmä voi yllyttää lyhyen ajan suureen voitontavoitteluun ja siihen, että otetaan suunnattomia riskejä. Näistä riskeistä työntekijät kärsivät, kun ne toteutuvat. Ja pahimmillaan riskit voivat johtaa kokonaisen kansantalouden ahdinkoon, kuten Yhdysvaltain rahoitusjärjestelmän nykyinen kriisi osoittaa.

Ruotsin oikeistohallitus ajaa jälleen kerran suomalaisista reippaasti vasemmalta ohi. Muuallakin tapahtuu: Yhdysvalloissa valtion rahoituksella pystyssä pidetyn vakuutusjätti AIG:n maksamat jättibonukset on päätetty verottaa pois ja myös Ranskassa Societe Generale -pankki luopui johtajiensa bonuksista. Milloin Suomi tulee perässä?

Oikeudenmukaiseen työelämään ei kuulu palkintorahojen jako harvoille samaan aikaan, kun väkeä vähennetään. Miksi valtio-omistajan olisi hyväksyttävä niiden ihmisten palkitseminen, jotka lyhytnäköisessä kurssinousun tavoittelussaan ovat ajaneet yritykset ahdinkoon?

Johtajia on kohdeltava kerrankin samalla tavalla kuin muita työyhteisön jäseniä. Ruotsin mallin mukaan myös Suomessa valtionyritysten johtajille olisi maksettava tulevaisuudessa vain kiinteää palkkaa.

Valtiolla tulee omistajana olla laajempia tavoitteita kuin lyhytaikainen kurssinousu tai neljännesvuosittaiseen voittoon tuijottaminen. Pörssikikkailuun ei tule yritysjohtoa bonuksilla kannustaa. Työntekijöiden irtisanomisesta johtajiaan palkitsevat yritykset eivät valtion tukea ansaitse.