Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok) näyttää todenneen, että valtionyhtiöt eivät tarvitse kansanedustajia hallintoneuvostoissa. Syynä neuvostojen lopetukseen on kuulemma se, että ne eivät ole kyenneet määrittelemään yritysten eettisiä linjoja.

Niinistö näyttää saaneen tarpeekseen hallintoneuvostojen puheenjohtajista, jotka "pahemman luokan sählingin" sattuessa ilmoittavat, että  "emme tiedä tästä mitään".

Hmmm.. tuntuu jotenkin tutulta. Muistaakseni hallituksen omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok) käytti eduskunnan edessä likipitäen samoja sanoja. Silloin oli kyse valtio-omisteisesta Fortum-yhtiöstä ja ex-toimitusjohtaja Mikael Liliuksen kohtuuttomista palkkioista.

Nyt odotankin, että puhemies vaatii Häkämiehen viran lopettamista, koska tämä ei ole kyennyt toimimaan eettisten linjojen vetäjänä, eikä osaa sanoa mikä on oikeus ja kohtuus.

Toisen eettisen järkytyksen koin, kun kuulin että Suomessa käytetään laitteita, joilla päivän ikäisiä kananpoikia murskataan elävältä rehuksi. Valtaosa kyseisten myllyjen uhreista on kukkopoikia, koska niistä ei ole hyötyä munabisneksessä.

Suomalainen maatalous ja maataloustuotteet esitetään mielellään puhtaina, eettisinä ja jopa maailman parhaina.

Taannoiset salaa kuvatut videot eläinten kurjista oloista suomalaisilla tiloilla tekivät maataloutemme maineeseen pahan särön. Mieleen jäivät eläinten seassa lojuvat kuolleet raadot.

Enää ei näköjään voi luottaa siihen, että suomalaiset elintarvikkeet olisivat vapaita terveysriskeistä. Muutama vuosi sitten kohistiin hullun lehmän taudista ja lihaluujauhosta. Millaisia taudinaiheuttajia kukkojauho pitää sisällään?