411905.jpg

 

Vietin hilpeän lauantaipäivän Raision torin laskiaisriehassa vaalityön merkeissä. Raisiolaisten idoli Matti Inkinen alias Sig lauloi vauhdikkaasti kappaleen, tiedättehän, "Tiina on niin onnellinen, Tiina menee naimisiin" ja kaikki tanssivat iloisesti sen tahdissa.

 

Osallistuin torilla ensimmäisen kerran elämässäni hiihtokilpailuun. En ole ikinä ennen ollut hiihtokilpailussa. En ole muutenkaan hiihtänyt ainakaan 20 vuoteen. Kilpailuaikani oli 1.04. Sillä olisi ymmärtääkseni voittanut Sapporossa mitalin. Nyt pääsin palkinnoksi puhumaan lavalle.

 

Tarkoitukseni oli hiihtää 1800-luvun museosuksilla. Ennen minua hiihtänyt kristillisten ehdokas Meri Rawstorne oli valinnut juuri ne jännän näköiset laudat. Merin pitkä hame näytti kuitenkin vähän hidastavan menoa ja hän kaatui suoraan selälleen. Valitsin siis turvallisemmat modernit sukset.

 

Vasemmistoliiton raisiolainen ehdokas Kiira Lasarov ei aikonut ollenkaan hiihtää, mutta hänkin uskaltautui ladulle, kun minä ensin olin vauhdikkaasti tehnyt pohjanoteerauksen. Kiiran tukiryhmäläiset tarjosivat hiihdon päälle asuntovaunustaan kuumaa mehua.

 

Tukiryhmäni lisäksi olin saanut houkuteltua mukaani torille tyttäreni Taikan jakamaan vaaliesitteitä. Hän kertoi jälkeenpäin kokemuksenaan, että ihmiset olivat yleensä yllättävän ystävällisiä ja juttelivat mukavia. Hän kertoi, että joka toinen sanoi, että jaat oikean puolueen esitteitä ja joka toinen taas, että puolue on väärä. Tämä gallup ennustaa meille tähän mennessä parasta vaalitulosta, siinä 50 prosentin kannatusta.