Olin eilen Turun Radion Kansanedustajahaastattelussa.

Keskustelu lähti liikkeelle päivän kuumista aiheista: ulkoministeri Ilkka Kanervan nuorelle naiselle lähettämästä 200 tekstiviestistä ja pääministeri Matti Vanhasen uudesta naisystävästä, jonka ensidebyytti tapahtui Emma-gaalassa.

Kuten ohjelmassa sanoin, sirkushuveja tarjotaan kansalle, jotta ikävät asiat jäisivät piiloon.

Kanervan tekstiviestit tulivat julkisuuteen samana päivänä, jolloin hallitus päätti Suomen osallistumisesta Naton nopean toiminnan joukkoihin.

Ja kumpi uutinen mahtoi saada suurempaa julkisuutta? On ihan pakko pohtia, mahtoiko sumuverho olla tahallinen.

Nyt tiedotusvälineet ja kansa kohisivat ulkoministerin tekstiviesteilystä. Samalla iso periaatteellinen päätös Nato-joukkoihin osallistumisesta jäi kohun varjoon.

Suomalaiset ryntäävät Naton ja USAn avuksi maailman kriisipesäkkeisiin ilman kunnollista kansalaiskeskustelua, kun ministerien yksityisasiat vievät kaiken huomion.

Tänään kokoomusryhmä ja pääministeri Vanhanen ovat todenneet, että ministeri Kanerva nautii edelleen ryhmänsä ja koko hallituksen luottamusta.

Näin oppositiosta käsin on pakko todeta, että onpa hyvä että ministereillä riittää muuta puuhaa. Tavallisen suomalaisen kansalaisen kannalta olisi todella huolestuttavaa, jos hallitus koko tarmollaan pääsisi tekemää hyväosaisia suosivaa politiikkaansa. Tälläkin työteholla saavat jo liikaa pahaa jälkeä aikaiseksi.

Turun Radio ja haastattelu maanantaina 10.3.2008.