Liikemiesten puolueille antamalla rahoituksella yritetään vaikuttaa vaalitulokseen. Jos rahoituksen ehtona on, että tuen vastaanottaja alkaa kiinnittää huomioita lahjoittajan erityisiin toiveisiin, niin on kyse korruptiosta.

Siksi tarvitaan julkisuutta läpivalaisemaan tällaisia kytkentöjä ja estämään korruption pesiytyminen suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kun Suomen keskustaa tukeneet liikemiehet joutuivat virkavastuulla toimivien ympäristöviranomaisten hampaisiin ostosparatiisiensa kanssa, niin pääministeri asettui julkisesti tukemaan näitä liikemiehiä.

Keskusta haluaa mielellään erottautua kokoomuksesta syrjäseutujen kovaa työtä tekevien ja köyhien puolestapuhujana. Vaalirahoituskohu on osoittanut toista. Keskustaa ovat tukeneet aivan samat tahot, jotka rahoittavat kokoomusta.

Nyt tarvitaan selvyys siitä, tekeekö Suomen keskustakin töitä äänestäjien puolesta vai liikemiesten eteen.

Pääministerin puolueen ja sen ehdokkaiden asenne saatuun vaalitukeen on ollut välttelevää. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kallin tietoisen salailun takia on myös vaalirahoitusta koskevia sääntöjä jouduttu tarkistamaan.

Tilanne on omiaan hämmentämään kansalaisten mieltä, kun kansalaisten luottamus politiikkaan on jo muutenkin alhaalla. Pääministeri on menettänyt tilanteen hallinnan ja viranhoidon vaatiman kunnioituksen. Sopii vain arvailla, kuinka kauan hän kykenee jatkamaan?