Huh! Alan vasta pikkuhiljaa toipua eilisestä Naisten illasta. Tamperelainen kansanedustajakollegani Minna Sirnö oli vieraanani Arjen Ääni -tilaisuudessa puhumassa naisille aiheesta Naisen arki: Pätkätyötä ja pientä palkkaa.

Ideamme oli järjestää erityisesti naisille suunnattu tilaisuus, jossa keskitytään "naisten juttuihin". Mikä voikaan olla sen koskettavampaa kuin perhe-elämän ja työn yhteen sovittaminen sekä vuokratyön epäoikeudenmukaisuudet.

Tilaisuus oli SEL:n eli Suomen Elintarviketyöläisten kokoustilassa Turussa. Leafin kohtuuttomat irtisanomiset ja yritysten omistajien ylenpalttiset voittovaatimukset nousivat tietysti väkisin esille.

Meitä oli paikalla kolmisenkymmentä naista viettämässä iltaa keskustelun ja tonnikalasalaatin merkeissä. Moni näistä turkulaisista naisista on varmaan useampaankin kertaan kuullut minun juttujani työelämän epätasa-arvosta ja vaatimuksista oikeudenmukaisuudesta lakien avulla. Eli tällaisen nuivan juristin tiukkaa faktaa ja vaatimukset halki, poikki ja pinoon.

Enpä olisi koskaan arvannut, minkälaista ilotulitusta ja aatteen vimmaa innostava puhuja Minna voikaan saada aikaan jäyhissä varsinaissuomalaisissa. Tilaisuuteen varattu aika loppui kesken, puheenvuorot otettiin eikä paljon pyydetty. Kaikilla oli paljon sydämellään jaettavaksi muiden kanssa.

Kiitos Minna mieleenpainuvasta vierailusta Turussa!