Huomasin hätkähdyttävän uutisen naapurimaastamme. Svenska Dagbladet -lehden mukaan jopa kolmasosa ruotsalaisista haluaisi mieluiten asua aidatulla alueella, jonne pääsyä rajoittettaisiin koodeilla tai lukoilla. Asumisen turvallisuutta haluttaisiin lisätä myös kotien kameravalvonnalla ja murtohälyttimillä.

Pelkään, että tällaiset amerikkalaistyyppiset vartioidut ja aidatut asuinalueet voivat tulla myös meille Suomeen.

Syy turvattomuuteen ei löydy videopeleistä tai hevimusiikista, vaan pohjoismaisen hyvinvoinnin hylkäämisestä. Suomi ja Pohjoismaat olivat koko maailman esikuvia siinä, miten talouselämän edut ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus oli onnistuneesti yhdistetty. Nyt tämä ajattelu on hylätty.

Oikeiston hallitsemassa Suomessa eriarvoistuminen on kaikkein pisimmällä. Olemme pudonneet kelkasta monilla mittareilla. Enää Suomea ei hyvinvoinnissa edes verrata muihin Pohjoismaihin. Sen sijaan haetaan tavoitteita esimerkiksi terveydenhuollossa "Euroopan keskitasosta".

Kokoomus haluaa uhrata turvallisuuden lyhytnäköisen voitontavoittelun vuoksi. Nykyisessä taloustilanteessa halutaan elvyttää veroja alentamalla. Valtion tuloja vähennetään ja tämä korvataan kaikkein köyhimpien selkänahasta julkisia palveluja karsimalla. Turvattomuus lisääntyy.

Kouluterveydenhuolto saataisiin Stakesin laskelmien mukaan kuntoon 150 miljoonalla eurolla. Tähän satsaukseen hallitus ei ole valmis.

Sen sijaan sotavoimien menoihin hallituksen piikki on auki. Hornet-hävittäjien uusimiseen ollaan valmiita upottamaan hulppeat 1,6 miljardia euroa ja taisteluhelikoptereihinkin törsätään 400 miljoonaa. Henkilömiinojen korvaamisen väitetään vaativan toista miljardia.

Rikkaita suosivien veroratkaisujen ja asehankintojen sijasta pitäisi satsata julkisiin palveluihin ja ongelmien ennaltaehkäisyyn. Taloudellista ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta.lisäämällä saadaan sekä talouteen elvytystä että kaikille turvallisempi yhteiskunta.