Väistämättä tulee mieleen, että Turun eläinhoitolan lakkauttamista ei olisi edes uskallettu ehdottaa Anjan eläessä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Turkulaisena eläinten ystävänä olen todella vihainen, kun Anja Eerikäisen valtavan tärkeää perintöä eläinten hyvinvoinnin eteen ollaan nyt romuttamassa.

 

Turun kaupunki harkitsee vakavissaan koko kaupungin eläinhoitolan lakkauttamista. Perusteluksi esitetään, että uusien tilojen rakentaminen tulee liian kalliiksi.

 

Viime vuonna kaupunginvaltuusto lupasi peräti 2,3 miljoonaa euroa uuden eläinten hyvinvointikeskuksen rakentamiseen. Nyt hankkeen kokonaisrahoitustarve on hilattu ylös melkein neljään miljoonaan euroon!

 

On ihan pakko ihmetellä, onko hankkeen kallistumisessa kyse tarkoituksenmukaisesta vedätyksestä. Näin liian kalliiksi tulevaa hyvinvointikeskusta ei muka tarvitsisi rakentaa lainkaan.

 

On todella vaikea kuvitella, että 2,3 miljoonalla eurolla ei saataisi rakennettua ihan kelvollista eläinten hyvinvointikeskusta.

 

Eläinten ystävän vinkkinä kaupungin virkamiehille voin sanoa, että tilojen ei tarvitse olla hulppeat. Tärkein ominaisuus olisi se, että ne olisivat mahdollisimman käytännölliset eläinhoitolan ja eläinklinikan tarpeisiin.

 

Hoidon tarpeessa olevia eläimiä ei paljoakaan kiinnosta hoitotilojen arkkitehtuuri tai materiaalivalinnat.

 

Nyt kuitenkin, ajan hengen mukaisesti, oman hyvinvointikeskuksen rakentamisen sijaan virkamieskunta tyrkyttää vaihtoehdoksi ostopalveluiden ostamista yksityisiltä palveluntarjoajilta.

 

Ostopalvelut eivät kuitenkaan tulisi koskemaan luonnonvaraisten eläinten auttamista. Jos tämä tärkeä eläinsuojelutyö lopetetaan Turusta, on lähin luonnonvaraisten eläinten hoitopaikka Helsingin Korkeasaaressa.

 

Pelkään, että tällaisen päätöksen jälkeen moni luonnosta löydetty ja hoitoa tarvitseva eläin jää matkan varrelle.