Tänään tulleen tiedon mukaan Yleisradio luopuu koko musiikkitalon rakennushankkeesta, koska rakennuskustannukset ovat nousseet liian korkeiksi.

Vuonna 2004 olin Yleisradion hallintoneuvoston jäsen, kun Ylen päätös lähteä mukaan musiikkitalon rakentamiseen tehtiin.

Vastustin jo silloin kallista hanketta enkä pitänyt järkevänä sitoa Yleisradiota talon rakentamiseen. Mielestäni oli järjetöntä, että Yle käyttäisi valtavia rahasummia pelkkien seinien pystyttämiseen.

Hallintoneuvostossa ehdotin, että musiikkitalo rakennettaisiin yksityisin varoin ja Yle olisi talossa vain vuokralaisena, mikäli siihen on tarvetta.

Tuolloin ehdotukseni kuopattiin, mutta tänään se sitten näyttääkin toteutuvan. Tai siis toteutuu, jos joku muu taho lähteen rahoittamaan jo järjettömyyksiin paisunutta rakennusbudjettia.

Yle on käyttänyt musiikkitalohankkeeseen tähän mennessä jo seitsemän miljoonaa euroa. Tuolla rahalla on saatu aikaan mehevä farssi ja entisten VR:n makasiinien paikalle valtava monttu. Pitäisiköhän monttu nimetä suomalaisen päätöksenteon muistomerkiksi.

Maaliskuussa 2004 kirjoittamani Turun Sanomien kolumnin musiikkitalohankkeesta voit lukea tästä.