Käsittämätön venkoilu Ylen rahoituksesta jatkuu aina vaan. Kuinka ihmeen kauan tätä asiaa täytyy oikein pyöritellä ennen kuin esitetään rahoitusmalli, joka on myös yleisen oikeustajun mukainen?  Vasemmistoliitolla vastaus olisi valmiina.

Heti kun kansanedustaja Mika Lintilän (kesk.) vetämän työryhmän ehdotus Ylen rahoittamiseksi tuli julki huhtikuussa 2009, oli ilmeistä että esitys on räikeän epäoikeudenmukainen. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä vaati heti, että millä tavalla Ylen rahoitus sitten hoidetaankin, on mallissa jollakin tavalla huomioitava ihmisten erilainen maksukyky.

Tasamaksun takana olleet kokoomus, demarit ja keskusta eivät tuolloin korvaansa lotkauttaneet Vasemmistoliiton vaatimuksille. Nyt ne ovat näköjään yksi toisensa jälkeen kääntämässä kelkkansa vasemmistoliiton linjoille.

Tarkan pohdinnan tuloksena Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä päätyi jo viime syksynä siihen, että paras ratkaisu on rahoittaa Ylen toiminta valtion verotuloilla. Keräämällä tietty prosenttiosuus kaikista valtion verotuloista valtion radio- ja televisiorahastoon jakautuu maksutaakka oikeudenmukaisesti.

Rahastomallin avulla voidaan puskuroida verotulojen vaihteluita ja taata rahoituksen vakaus. Samalla säilyy Ylen riippumattomuus. Ennen kaikkea malli on oikeudenmukainen.

Farssi on saatava nyt päätökseen ja Yleisradiolle saatava työrauha. Herää jo kysymys kuka tästä kaikesta venkoilusta hyötyy? Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki epäilee koko näytelmän taustalla olevan itse asiassa kokoomuksen halu ajaa Ylen julkinen palvelu alas.