Ensi viikolla Riihimäellä järjestetään jännä asehuutokauppa. Aseenhimoiset ihmiset saavat huutaa itselleen entisiä laittomia aseita.

Vuodesta 2004 asti on luvattomat ampuma-aseet saanut luovuttaa poliisille ilman
rikosoikeudellisia seuraamuksia. Riihimäellä poliisi nyt kuitenkin kaupittelee aseet takaisin ihmisten koteihin.

Mielestäni on todella hyvä, että laittomat aseet voi luovuttaa poliisille ilman, että tarvitsee pelätä rankaisutoimia. Täällä tavoin voidaan vähentää liikenteessä olevien aseiden määrää.

Typerää sen sijaan on, että aseet laitetaan huutokaupan kautta takaisin liikenteeseen.

Tiedän, että poliisilaitos kärsii rahapulasta, mutta asekauppa ei kyllä ole oikea keino paikata budjettia.

Jos itselläni olisi luvaton ase hallussani ja jos veisin sen poliisille, niin tietysti haluaisin, että ase tuhotaan. Näin sillä ei enää koskaan uhattaisi ainuttakaan ihmishenkeä.

Mielestäni on todella kummallista, että poliisi järjestää rahanpesun tapaisen asepesuoperaation. Eli laittomat aseet takaisin kiertoon...

Toisaalta täytyy myöntää, että huonossa asiassa on sentään jotain hyvääkin. Poliisi järjestää asekaupan avoimesti ja varmistaa, että aseiden huutajilla on aseisiin vaadittavat luvat.

Kuitenkin parasta olisi, jos laittomat aseet hävitettäisiin.

Tämän takia mietinkin, että pitäisiköhän minun mennä huutamaan itselleni joku kaupan olevista haulikoista, kivääreistä, pistooleista, revolvereista, yhdistelmäaseista tai kaasuaseista? Saatuani aseen voisin sitten tuhota sen.